Σημάδια ότι αυτή η σχέση δεν σου κάνει καλό

Μπορεί να πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου είναι ο ιδανικός γκόμενος, αλλά η ψυχολογία σου ίσως προδίδει άλλα. Αν κάνει κάτι από τα παρακάτω, επηρεάζει την πνευματική σου υγεία. 

Είναι μυστικοπαθής
Κρατάει συνέχεια μυστικά και δεν έχεις τη σιγουριά που θα

έπρεπε γι’ αυτά που σου λέει. Με το  καιρό, αυτή η δυσκολία του να ανοιχτεί, έχει αρχίσει να σ’ τη δίνει λίγο στα νεύρα. Μία νιώθεις θυμό, μία άγχος, μία κατάθλιψη.

Έχει αλλάξει κάπως η προσωπικότητά σου
Τώρα τελευταία νιώθεις μία ανασφάλεια ανεξήγητη και η διάθεση σου είναι πιο ευάλωτη. Αναζήτησε τη ρίζα του κακού. Ίσως ανακαλύψεις ότι η σχέση σου αντί να σε ανεβάζει, σου ρίχνει τη διάθεση, αν δεν την ενδιαφέρει κιόλας ακόμη χειρότερα.

Σε μικροαπατάει
Εντάξει, δεν κοιμήθηκε και με άλλο άτομο, αλλά είναι ένοχος/η. Ίσως η σχέση σου εμπιστεύθηκε άλλο άτομο να πει τον πόνο της –ενώ με εσένα την πιάνει αυτή η μυστικοπάθεια. Ίσως απλά φλερτάρει. Αν δεν έχετε συμφωνήσει κάτι τέτοιο και εσένα σου χαλάει τη διάθεση, τότε ίσως είναι καλύτερα να τον στείλεις.

Υποτιμάς τα συναισθήματά σου
Έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι με τα νεύρα κρόσια, αλλά η σχέση σου λέει ότι «αντιδράς υπερβολικά». Εσύ, επειδή έχεις τυφλωθεί από έρωτα, το επιτρέπεις να συμβαίνει και τελικά υποτιμάς τα συναισθήματά σου.

Η αυτοπεποίθηση σου έχει πάει περίπατο
Ενώ συνήθιζες να είσαι ένα άτομο που είχε αυτοπεποίθηση, τώρα δεν έχεις τη σιγουρά που είχες. Έχεις μαζευτείς το καβούκι σου και φαίνεσαι ντροπαλός άνθρωπος. Ο άνθρωπος που είναι μαζί σου προσπαθεί συνέχεια να σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση για να σε κάνει ό,τι θέλει και να πιστεύεις πως είναι ότι καλύτερο σου έχει συμβεί.

Νιώθεις μοναξιά
Πώς γίνεται να είσαι με κάποιον και να νιώθεις μοναξιά; Ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου θα έπρεπε να είναι κάποιος που σε εμπνέει να του μιλήσεις, να σε υποστηρίξει και να σου δείξει ότι σ’ αγαπάει. Από την αδιαφορία, καλύτερη είναι η αληθινή μοναξιά.

Έχεις ξεφύγει
Τα κατάφερες. Έγινες η χειρότερη εκδοχή του εαυτού σου. Αντί να είσαι το ευγενικό και γενναιόδωρο πλάσμα που όλοι ήξεραν, έχεις αρχίσει να μοιράζεις προσβολές και αρνητική ενέργεια. Σύνελθε.

Νιώθεις ενοχές
Μήπως ο σύντροφός σου προσπαθεί να σε ελέγξει κάνοντας σε να νιώθεις ενοχές; Για παράδειγμα, ίσως σου παραπονιέται ότι δεν δίνεις τη δέουσα σημασία για να τον υποστηρίξεις. Λάθος, εκείνος νιώθει ότι δεν κάνει κάτι καλά και τώρα προβάλει πάνω σου τα λάθη του.

Παθαίνεις κρίσεις πανικού
Έφτασες σε αυτό το σημείο και δεν έχεις φύγει ακόμη; Αν δεν πάθαινες ποτέ κρίσεις πανικού και τώρα παθαίνεις ή είχες κρίσεις πανικού, είχαν εξαφανιστεί και τώρα ξαναπαθαίνεις, η αιτία είναι προφανής, δεν είναι πυρηνική φυσική.
via